''Αυτοί που μας κλέψαν το βιβλίο... Μας κατηγορούν ότι μείναμε αδιάβαστοι.''

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Η ανεργία δεν είναι ποσοστό ...

Eνας απελπισμένος μεσήλικας ο οποίος είχε δύο χρόνια να κάνει μεροκάματο στην οικοδομή, χωρίς λεφτά στην τσέπη για να ζήσει ο ίδιος και η οικογένειά του είναι ο 60χρονος Ηρακλειώτης που συνελήφθη προχθές το βράδυ μετά από τη ληστεία που διέπραξε σε ζαχαροπλαστείο στην λεωφόρο 62 Μαρτύρων.
Η απελπισία και η τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται τον ώθησαν να κάνει κάτι που ούτε και ο ίδιος ήθελε, ζητώντας μάλιστα συγνώμη στις υπαλλήλους του ζαχαροπλαστείου, λέγοντάς τους ότι θα τους επιστρέψει τα χρήματα που πήρε από το ταμείο.


Η περίπτωσή του συγκλόνισε ακόμη και τους αστυνομικούς της Ασφάλειας όταν απέναντί τους είδαν ότι δε βρίσκεται κάποιος κακοποιός, αλλά ένας φουκαριάρης που η απόγνωση τον έσπρωξε στην παρανομία.

«Είναι ένας ταλαίπωρος άνθρωπος που εργαζόταν στην οικοδομή και σε καμία περίπτωση δεν έχει σχέση με εγκληματίες. Ένα άτομο που δε θα έκανε κακό σε κανένα» σχολίασε αστυνομικός που ήρθε σε επαφή με τον συλληφθέντα από το Ηράκλειο.

Όμως και οι εργαζόμενες του ζαχαροπλαστείου μιλώντας στην «Π» δεν είχαν να πουν κακό λόγο για τον άνθρωπο που τις απείλησε με ένα μαχαιράκι η λεπίδα του οποίου δεν ξεπερνούσε τα δέκα εκατοστά.

«Ο άνθρωπος ήταν μεθυσμένος και την επόμενη ημέρα (χθες) μάθαμε από το γιο του ότι μέθυσε γιατί έκανε ένα μεροκάματο μετά από δύο χρόνια χωρίς όμως να τον πληρώσουν. Ο γιος του ένας ευγενικός νεαρός, περίπου 30 χρόνων, ήρθε και μας ζήτησε συγνώμη» μας είπε υπάλληλος του ζαχαροπλαστείου.

Ο 60χρονος μπήκε στο εσωτερικό του καταστήματος χωρίς κανείς να καταλάβει τις προθέσεις του. Στάθηκε στο ψυγείο που ήταν οι τούρτες και όταν τον πλησίασε η πρώτη υπάλληλος εκείνος της είπε ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμη το τι θα αγοράσει.

«Όταν πήγε να τον εξυπηρετήσω» μας λέει μία 38χρονη εργαζόμενη στο χώρο, τότε εκείνος « έβγαλε από το μπουφάν ένα μαχαιράκι. Με αγκάλιασε πλησιάζοντας το μαχαίρι στο λαιμό και μου είπε να πάμε μαζί στο ταμείο για να του δώσουμε τα χρήματα. Μία συνάδελφος άνοιξε την ταμειακή μηχανή και του έδωσε 250 ευρώ, ενώ μία άλλη κοπέλα βγήκε στο δρόμο κι άρχισε να καλεί σε βοήθεια».

Παίρνοντας τα χρήματα ο 60χρονος είπε στην κοπέλα ότι πρέπει να τον ακολουθήσει μέχρι να φτάσει στη μηχανή του την οποία είχε παρκάρει λίγα μέτρα πιο μακριά.

«Κάποια στιγμή σταμάτησε και μου έλεγε ότι δεν έχει λεφτά. Έκλαιγε νομίζω αν και δε θυμάμαι πολλά πράγματα γιατί το σοκ μου ήταν μεγάλο. Μου είπε ότι θα τα επιστρέψει τα χρήματα» μας είπε η 38χρονη. Έξω από το ζαχαροπλαστείο ένας νεαρός από μία απεναντινή επιχείρηση άκουσε τις εκκλήσεις για βοήθεια κι έτρεξε για να βοηθήσει τις κοπέλες. Ακινητοποίησε τον 60χρονο μέχρι τη στιγμή που έφτασε στο σημείο η Αστυνομία και τον μετέφεραν στο Αστυνομικό Μέγαρο.

«Δε μου είπε πολλά πράματα. Προσπάθησε μόνο να σηκωθεί αλλά δεν τον άφηνα. Σίγουρα δεν ήταν κάποιος κακοποιός. Εάν ήταν εγκληματίας θα έμπαινε στο ζαχαροπλαστείο με κουκούλα στο πρόσωπο και η μηχανή του δε θα ήταν με πινακίδες» είπε ο νεαρός που τον ακινητοποίησε.

Οι δύο κοπέλες του ζαχαροπλαστείου που μας μίλησαν τόνισαν ότι «δεν επιθυμούν να κινηθούν εναντίον του. Ό,τι έγινε, έγινε. Αρκεί που κανείς δεν έπαθε τίποτα» σχολίασαν και πρόσθεσαν «τον βλέπαμε για πρώτη φορά. Δεν ήταν πελάτης μας. Φαινόταν πολύ στεναχωρημένος. Μετά μάθαμε από το γιο του ότι είναι δύο χρόνια άνεργος και χθες (προχθές) έκανε ένα μεροκάματο χωρίς να τον πληρώσουν. Αυτό σίγουρα τον κατέβαλε».

Χθες ο 60χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα ο οποίος του άσκησε ποινική δίωξη για ένοπλη ληστεία και τον παρέπεμψε στην κύρια ανάκριση όπου θα απολογηθεί αύριο Παρασκευή.

Του Θάνου Περβολαράκη-PATRIS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου