''Αυτοί που μας κλέψαν το βιβλίο... Μας κατηγορούν ότι μείναμε αδιάβαστοι.''

Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Στον πάγο για τρία χρόνια οι μισθοί του ιδιωτικού τομέα

Απανωτά χτυπήματα κατά των Ελλήνων, πραγματοποιεί η κυβέρνηση λες και θέλει να κρατήσει σε… εγρήγορση τους πολίτες ή να τους εξοργίσει περισσότερο. Προτού ακόμη το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και εργασιακό καθεστώς πάει στη Βουλή για να ψηφιστεί η κυβέρνηση ετοιμάζει νέο μνημόσυνο, όπως άλλωστε έχει προαναγγείλει και το μνημόνιο.

Τριετές πάγωμα των μισθών στον ιδιωτικό τομέα. Το είπε εμμέσως πλην σαφώς ο Γ. Πεταλωτής: “Είναι μια απόφαση, που έχει ληφθεί. Το πώς θα εξειδικευτεί είναι θέμα νομοτεχνικό», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χωρίς φυσικά να αναφέρει αν υπάρχει κάποιος διάλογος με τα συνδικάτα ούτε τον τρόπο που θα αναπληρωθεί το χαμένο εισόδημα εκατομμυρίων Ελλήνων.

Με τον πληθωρισμό να τρέχει στο 6% και τους μισθούς στάσιμους η αγοραστική δύναμη αναμένεται να πέσει τόσο χαμηλά ώστε πολλοί δε θα μπορούν να επιβιώσουν. Είναι δε προάγγελος κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού και στον ιδιωτικό τομέα, όχι όπως επιτάσσει το ΔΝΤ αλλά όπως σχεδιάζει η κυβέρνηση μόνη της.

Φανταστείτε λοιπόν ένα ζευγάρι που δουλεύει για 700 ευρώ το μήνα να δει το μισθό του να παγώνει για τρία χρόνια ενώ η ακρίβεια καλπάζει.

Αυτά είναι πολύ επικίνδυνα πράγματα και φαίνεται ότι η κυβέρνηση δεν το έχει καταλάβει. Εκτός αν θέλει να εξοργίσει τόσο πολύ τους πολίτες προκειμένου να αυξηθεί η… κατανάλωση γιαουρτιού και ζαρζαβατικών.

Δυστυχώς, μαζί μ’ αυτά ενίοτε ευδοκιμούν και βόμβες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου