''Αυτοί που μας κλέψαν το βιβλίο... Μας κατηγορούν ότι μείναμε αδιάβαστοι.''

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

7 στους δέκα Γάλλους υπέρ της απεργίας...

Το 71% των Γάλλων πολιτών τάσσεται υπέρ της συνέχισης των κινητοποιήσεων, ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Στις μαζικότατες κινητοποιήσεις των εργατικών συνδικάτων προστέθηκαν και τα σχολεία της χώρας, πολλά εκ των οποίων τελούν υπό κατάληψη από τους μαθητές.

Η συντριπτική πλειοψηφία των Γάλλων, εναντιώνεται στην επικείμενη αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης, από τα 60 έτη στα 62.

Και το κάνει με τρόπο εξόχως δυναμικό.

Η Γενική Απεργία που έχουν κηρύξει τα συνδικάτα, διανύει την ΕΚΤΗ μέρα της με τεράστια επιτυχία.
Τα μέσα μαζικής μεταφοράς παραμένουν ακινητοποιημένα, ενώ η βενζίνη σύντομα δεν είναι πλέον διαθέσιμη σε πολλά πρατήρια όλης της χώρας.
Επίσης, δύο στις τρεις πτήσεις προς και από το αεροδρόμιο της Λιλ ματαιώθηκαν εξ αιτίας της αποχής των υπαλλήλων του αεροδρομίου.
Οι απεργιακές κινητοποιήσεις επεκτάθηκαν στα δώδεκα διυλιστήρια της χώρας τις τελευταίες επτά ημέρες, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζεται η απεργία των λιμενεργατών στο μεγαλύτερο λιμάνι διακίνησης πετρελαίου, το Φος-Λαβερά, κοντά στη Μασσαλία.
Οι ταχυδρομικοί υπάλληλοι και οι οδηγοί στα θωρακισμένα φορτηγά που εφοδιάζουν τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης συντάχθηκαν, επίσης, σήμερα με τους απεργούς.

Και μέσα σε όλα αυτά, τα συνδικάτα βγαίνουν ενισχυμένα από την υποστήριξη της κοινής γνώμης (μάλιστα 1 στους δύο Γάλλους τάσεται υπέρ της σκλήρυνσης των κινητοποιήσεων).
Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των οργάνων καταστολής της κυβέρνησης (είχαμε ακόμη και συλήψεις μαθητών), όλοι οι Γάλλοι είναι στους δρόμους.
Οι φωνές των απεργών είναι που έχουν σκεπάσει όλη την χώρα και όχι οι φωνές αυτών που διαμαρτύρονται γιατί δεν υπάρχει βενζίνη για το alter ego τους, δηλαδή το αμάξι τους, όχι αυτών που δεν μπορούν να πετάξουν με το αεροπλάνο ούτε και αυτουνών που δεν μπορούν να ανοίξουν το μαγαζί τους.

Μαθήματα αλληλεγγύης, ενότητας και αγωνιστικότητας από τους Γάλλους...

Μας δείχνουν το δρόμο αλλά εμείς τυγχάνει να βλέπουμε Big Brother...


αυτοδιαθέσιμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου