''Αυτοί που μας κλέψαν το βιβλίο... Μας κατηγορούν ότι μείναμε αδιάβαστοι.''

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Φοιτητές-φοιτήτριες από το Σύλλογο Μηχανικών Επιστήμης Υλικών...

Ο Φοιτητικός Σύλλογος των Μηχανικών Επιστήμης Υλικών, μετά από Γενική Συνέλευση, αποφάσισε την παρέμβαση στην παρέλαση για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, με σκοπό την ανάδειξη του προβλήματος που απασχολεί τη σχολή από τη δημιουργία της, την απόκτηση επαγγελματικών και εργασιακών δικαιωμάτων και την ένταξη της σχολής στο ΤΕΕ.
Θεωρήσαμε σωστό να παρέμβουμε τη συγκεκριμένη μέρα και ώρα, καθώς εκείνη τη στιγμή ήταν μαζεμένοι όλοι οι τοπικοί πολιτικοί αρχηγοί, εκπρόσωποι της κυβέρνησης και πολλοί θεσμικοί παράγοντες του τόπου.
Θέλαμε να το κάνουμε αυτό για να πάρουν όλοι θέση για το συγκεκριμένο θέμα και να τοποθετηθούν για το αυτονόητο, την απόκτηση επαγγελματικών δικαιωμάτων. Αντί αυτού, συναντήσαμε μια πρωτοφανή αστυνομική βία και αυθαιρεσία, με τις αστυνομικές δυνάμεις να δέρνουν, να βρίζουν και τελικά να συλλαμβάνουν 8 από τους συναδέλφους που ήταν εκεί.
Μόνη αιτιολογία για την παραπάνω ενέργεια ήταν ότι χαλούσαμε τη “φιέστα” που είχε στηθεί.
Σε μια περίοδο διάλυσης της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας, όπου τα εργασιακά δικαιώματα καταργούνται το ένα μετά το άλλο, η κυβέρνηση και οι εκπρόσωποι της όχι μόνο κλείνουν τα αυτιά τους σε οποιαδήποτε προσπάθεια για αξιοπρέπεια στην εργασία, αλλά επιλέγουν να την καταστείλουν με το χειρότερο τρόπο.
Τέτοιου είδους συμπεριφορές δε μας φοβίζουν. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για τα επαγγελματικά μας δικαιώματα. Ζητάμε από όλους να πάρουν θέση και να καταδικάσουν τα συγκεκριμένα γεγονότα, ενώ παράλληλα να αγωνιστούν μαζί μας για άμεση ένταξη στο ΤΕΕ και απόκτηση επαγγελματικών και εργασιακών δικαιωμάτων.
Φοιτητές-φοιτήτριες από το Σύλλογο Μηχανικών Επιστήμης Υλικών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου