''Αυτοί που μας κλέψαν το βιβλίο... Μας κατηγορούν ότι μείναμε αδιάβαστοι.''

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Τελικά δεν αρκεί η ανακεφαλαιοποίηση κ. Σαμαρά?


...Ωστόσο, όπως έχουν αναφέρει τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και ο Υπουργός Οικονομικών, η ρευστότητα εξαρτάται κατά βάση από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και από τη δημιουργία των προϋποθέσεων για την επιστροφή των καταθέσεων. Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται η Κυβέρνηση. Γνωρίζουμε τη μεγάλη σημασία της ανακεφαλαιοποίησης. Ξέρουμε επίσης πόσο μεγάλη σημασία έχει η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης προς την ελληνική οικονομία για την επιστροφή των καταθέσεων στις τράπεζες.Μονάχα έτσι, θα μπορέσουν στη συνέχεια, οι τράπεζες να επιτελέσουν το ρόλο τους. Και προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε. ....

Το παραπάνω είναι απόσπασμα από ομιλία του Χατζηδάκη. Αν καταλαβαίνω καλά δεν είναι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που θα βοηθήσει τελικά τις τράπεζες να επιτελέσουν το ρόλο τους, αλλά η επιστροφή των καταθέσεων.

Γιατί εγώ θυμάμαι τον Σαμαρά να υποστηρίζει με σθένος απέναντι σε όσους εναντιονόταν στην χρηματοδότηση των τραπεζών, πως η ανακεφαλαιοποίηση είναι η μόνη λύση στο πρόβλημα της ρευστότητας στην αγορά, μιας και μεγάλο μέρος της χρηματοδότησης αυτής θα καταλήξει σαν ένεση ρευστότητας στην αγορά?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου