''Αυτοί που μας κλέψαν το βιβλίο... Μας κατηγορούν ότι μείναμε αδιάβαστοι.''

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Ο Τσε στο πλευρό της τρομοκρατίας?


Κοίτα να δεις που ενώ ο Ξηρός την έκανε, όντας υπό την επιτήρηση του κράτους της δεξιάς, οι ίδιοι οι δεξιοί - και δεν εννοώ στα τηλεοπτικά παράθυρα, αλλά στην καθημερινότητα - μας τα έχουν πρήξει με την ''επισύμανσή'' τους πως τις πρακτικές του Ξηρού και γενικότερα της τρομοκρατίας, τις χειροκροτεί η αριστερά ή τουλάχιστον μέρος της.

Να τους θυμίσω τι έλεγε ο Τσε (που ναι,εμπνέει ακόμα σήμερα τους αριστερούς και τους ελευθεριακούς ανθρωπιστές) για την τρομοκρατία:
... «Έχει σημασία να τονίσουμε ότι ο αντάρτικος αγώνας είναι πάλη των μαζών, είναι πάλη του λαού: το αντάρτικο, σαν ένοπλος πυρήνας, είναι η αγωνιστική πρωτοπορία του λαού, η μεγάλη του δύναμη έχει τις ρίζες της στις μάζες του πληθυσμού (…). Η δολοφονία και ο τυφλός τερορισμός (τρομοκρατία) δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται. Είναι προτιμότερο να γίνεται μαζική δουλειά (…).Είμαστε ειλικρινά πεπεισμένοι ότι η τρομοκρατία είναι ένα αρνητικό όπλο, που δεν προσφέρει απολύτως ποτέ τα αναμενόμενα αποτελέσματα κι ότι μπορεί να απομακρύνει το λαό από ένα επαναστατικό κίνημα, αφού συνδέεται ολοκληρωτικά με αυτούς που επιδιώκουν ανθρώπινες απώλειες χωρίς προοπτική για τα προσδοκώμενα αποτελέσματα»...
 (Τσε Γκεβάρα, «Ο Ανταρτοπόλεμος»)


 Υ.Γ.
Το ότι η φάτσα του Τσε φιγουράρει όπου λάχει, από γυμνασμένα μπράτσα σαν τατού, σαν στάμπα σε tredy μπλουζάκια και τελευταία ως backround σε συνεντεύξεις τύπου ''τρομοκρατών'', μάλλον δεν ευθύνεται ούτε αυτός, ούτε αυτοί που τον θεωρούν σύμβολο ελευθερίας...)
 
αυτοδιαθέσιμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου