''Αυτοί που μας κλέψαν το βιβλίο... Μας κατηγορούν ότι μείναμε αδιάβαστοι.''

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Κοστίζει η παχυσαρκία...

Αντιγράφουμε από zougla.gr:

<<Τουλάχιστον 215 δισεκατομμύρια δολάρια, είτε πρόκειται για κόστη ιατρικών δαπανών, είτε για έμμεσες απώλειες, κοστίζει ετησίως η παχυσαρκία στην αμερικανική οικονομία, σύμφωνα με μελέτη που έγινε από το ινστιτούτο Brookings (για την ηγεσία του ινστιτούτου δείτε εδώ και θα καταλάβετε).

Οι ερευνητές του αμερικανικού ινστιτούτου αναφέρουν στην έκθεσή τους ότι μόνο το ιατρικό κόστος για τους ενήλικες που δεν αντιμετωπίζουν άλλα προβλήματα υγείας, κάθε χρόνο ανέρχεται στα 147 δισεκατομμύρια δολάρια. Για τα παιδιά που είναι παχύσαρκα το αντίστοιχο κόστος ξεπερνά τα 14 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Τα ιατρικά κόστη έχουν αυξηθεί πάρα πολύ την τελευταία δεκαετία και ίσως εξακολουθήσουν να αυξάνονται, δεδομένης της αναλογίας των παχύσαρκων ενηλίκων και ανηλίκων στις Ηνωμένες Πολιτείες», σημειώνουν οι ερευνητές στην μελέτη τους που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Diabetes, Metabolic Syndrom and Obesity».

Πέραν των δαπανών αυτών, λόγω της παχυσαρκίας υπάρχει επιβάρυνση στην αμερικανική οικονομία διότι τα παχύσαρκα άτομα δεν είναι το ίδιο παραγωγικά.>>

Όταν λοιπόν αρχίσουν οι διάφορες απαγορεύσεις και στο φαγητό,
μην τους πιστέψετε πως το κάνουν για το καλό μας, για την τσέπη τους το κάνουν.


αυτοδιαθέσιμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου