''Αυτοί που μας κλέψαν το βιβλίο... Μας κατηγορούν ότι μείναμε αδιάβαστοι.''

Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Μακελειό με 64 νεκρούς στην Ουγκάντα

Τη σομαλική Αλ Κάιντα «βλέπουν» οι αρχές της Ουγκάντας πίσω από το πολύνεκρο χτύπημα εναντίον του πλήθους που παρακολουθούσε τον τελικό του παγκοσμίου κυπέλλου σε κλαμπ και ένα εστιατόριο στην πρωτεύουσα της χώρας.

Οι φονικές εκρήξεις ήρθαν δύο ημέρες μετά το διάγγελμα του αρχηγού της σομαλικής οργάνωσης αλ – Σαμπάμπ, που καλούσε τους μαχητές να επιτεθούν στην Ουγκάντα και στο Μπουρούντι, δύο χώρες που συμμετέχουν στην ειρηνευτική δύναμη της Αφρικανικής Ένωσης στη Σομαλία.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της Ουγκάντας, υπάρχουν ενδείξεις ότι έγιναν δύο επιθέσεις αυτοκτονίας, που προκάλεσαν 64 θύματα και 60 περίπου τραυματίες. Οι επιθέσεις έλαβαν χώρα ενώ εκατοντάδες ήταν συγκεντρωμένοι και παρακολουθούσαν τον τελικό του μουντιάλ από γιγαντο-οθόνες.

Ο πρόεδρος της Ουγκάντας, Γιοουέρι Μουσεβενι, βρέθηκε σήμερα στον χώρο του μακελειού και δήλωσε ότι «οι τρομοκράτες που κρύβονται πίσω από την επίθεση θα έπρεπε να στοχεύουν στρατιώτες και όχι πολίτες που απλώς διασκεδάζουν».

«Θα τους κυνηγήσουμε απ’ όπου κι αν προέρχονται. Θα τους κυνηγήσουμε και θα τους βρούμε, όπως το κάνουμε πάντα», δήλωσε ο Μουσεβενι.

Η αλ- Σαμπάμπ, που υποδεικνύεται από την αστυνομία ως ένοχη για τις επιθέσεις, έχει δεσμούς με την Αλ Κάιντα και περιλαμβάνει στις τάξεις της βετεράνους που έχουν πολεμήσει στο Ιράκ, το Αφγανιστάν και το Πακιστάν. Αν επιβεβαιωθεί ότι βρίσκεται πίσω από το τυφλό χτύπημα, θα είναι η πρώτη φορά που επιχειρεί επίθεση έξω από τα σύνορα της Σομαλίας.

ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ?
ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΜΟΥΝΤΙΑΛ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου